Alzheimer Trefpunt is van start

 In Nieuws

In Theater Stroud heeft gisteravond een speciaal Alzheimer Trefpunt plaatsgevonden. Burgemeester Lambooy heeft de avond geopend en mooie woorden uitgesproken naar het team van de Week van de Dementie in Putten, de bedrijven die de week ondersteunen en de vrijwilligers.

Yvonne van der Leest van Zorgerf Buiten-Verblijf sprak met gastspreker Margreet Aalten, geriater van de geheugenpoli van St. Jansdal over het herkennen van de eerste symptomen van dementie, wat dementie eigenlijk is en wat de stappen zijn na de eerste constatering.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Rose Spearman (zang), Marieke Booy (viool) en Willem Hoving (piano). En de ’s middags geïnstalleerde Puttense dorpsdichter Pieter van Heiningen droeg een gedicht voor.

Er werden sponsorcheques uitgereikt door Martin Oussoren namens Rabobank Randmeren en Anneke Vegter namens Alzheimer Nederland.

Tijdens de avond vond ook de première plaats van de speciale promofilm ‘Dementie is dichtbij. Hoe reageer jij?’. Deze volgt natuurlijk later ook op deze website…

Wil u de avond ook meebeleven? Dat kan via de opgenomen livestream. Deze week wordt de livestream elke avond vanaf 18.00 uur uitgezonden en herhaald. Klik: bekijk de livestream!

Ik vind papa

Soms ben ik het even kwijt
weet niet wat te doen
wat nu te zeggen
of mijn emoties hem te tonen

Hoe ga ik om met hem
mijn eigen vader
die me niet kent
dat doet me zoveel pijn

Of ga ik met hem mee
in zijn wereld
en zijn gevoel
gewoon, omdat ik van hem houd

Ga ik eindelijk begrijpen
dat het niet gek is
of vreemd misschien
om te doen wat we vroeger deden

Ik raak hem aan en zie zijn ogen
geef een knuffel en een zoen
een traan glijdt omlaag
hij is opeens m’n papa weer

(van Pieter van Heiningen)