Gezocht: een maatje

Gezocht: een maatje

Van ouderen die te maken krijgen met dementie is bekend dat ze vergeetachtig worden en op de lange duur grote moeite hebben om de mensen die hen na staan te herkennen. Veel minder bekend is dat alzheimerpatiënten vaak ook het initiatief verliezen om dingen te ondernemen. Ze dreigen in eenzaamheid en stilte te verpieteren. Bij dit proces kan een maatje het verschil maken!

Wat doet een maatje?

Bij de rol van een maatje gaat het niet om zorg, maar om structureel terugkerende activiteiten of bezoekjes, waarbij het samen beleven en genieten in het hier en nu voorop staat. Bijvoorbeeld zaken als samen boodschappen doen; samen zingen; muziek maken; fietsen of samen een boek lezen en ga zo maar door. Behalve een gezamenlijke interesse is ook een persoonlijke klik belangrijk.

Jij kunt van betekenis zijn voor een dorpsgenoot met dementie en een bijdrage leveren aan zijn of haar levensgeluk.

Coronacrisis

Door de huidige situatie is het nu niet mogelijk dat samen met een maatje activiteiten kunnen worden ondernomen. Maar natuurlijk zijn maatjes heel erg belangrijk en aanmelden kan daarom nog steeds. Wanneer het weer kan, zal er na aanmelding contact worden opgenomen.

Meld je aan!


Geïnteresseerd in (meerdere antwoorden mogelijk):