Programma

Week van de Dementie Putten

20 september

2021

bewegen

Bewegen met jong en oud

Bewegen is belangrijk voor jong én voor oud.

Bij de gymgroep van Welzijn Putten sluit een schoolklas van De Korenbloem aan. Samen bewegen en plezier maken onder leiding van Annemieke Carbo.

diverse dagen

2021

basisscholen

Primair onderwijs maakt kennis met dementie

Door middel van een voorleesproject (onderbouw) en kunstproject (midden- en bovenbouw) maken leerlingen kennis met dementie. ‘Hoe reageer jij als dat in je leven komt door opa of oma of door anderen mensen die je ontmoet?’

21 september

20.00 uur

2021

openingsavond

Openingsavond met Joris Linssen & Caramba

Tijdens deze avond zal de Week van de Dementie officieel worden geopend door wethouders Koops en Koekoek met meerdere verrassingen en onthullingen. Joris Linssen & Caramba zullen optreden.

Toegang is gratis.

vanaf 21 september

2021

kunstexpositie

Kunstexpositie ‘De vele gezichten van dementie’

Dementie kent vele gezichten. Wat vertelt ons dit over de mens met dementie. Hoe kijken wij naar hen, hoe raakt en ontroert ons dit en hoe gaan wij hiermee om? Kunstenaars uit Putten brengen dit met hun persoonlijke verhaal in beeld. Een unieke persoonlijke expositie.

De expositie wordt op de openingsavond geopend en de kunstwerken zullen worden tentoongesteld in Stroud en op diverse zorglocaties.

diverse dagen

2021

dubbellunch

Dubbellunch voor dementie

Leerlingen van Chr. College Groevenbeek Putten verzorgen een lunch. Daarna gaan ze in groepjes samen lunchen met ouderen op diverse zorglocaties en in gesprek over de expositie ‘De vele gezichten van dementie’ onder begeleiding van een casemanager dementie.

22 september

20.00 uur

2021

tim

Diaconale avond

Tijdens deze avond zal dominee Tim van Iersel spreken. Hij is geestelijk verzorger, ethicus en predikant met bijzondere opdracht in de zorg voor mensen met dementie en wordt daarom de dementiedominee genoemd.

Toegang gratis. Reserveren per mail aan pieterstreefkerk14@gmail.com.

24 september

20.00 uur

2021

filmavond

Filmavond met De Liefhebbers

Bitterzoete mozaïekfilm volgt het gezin van architect Jan Liefhebber (Krabbé), die al ruim een jaar aan beginnende alzheimer lijdt en dat al die tijd voor zijn vier volwassen kinderen heeft verzwegen.

Toegang gratis.

25 september

2021

oldtimer

The Good OldTime(r)s, oldtimerdag

Bij alle zorginstellingen in Putten worden mooie oldtimers geëxposeerd, zodat de bewoners de goede oude tijden kunnen herbeleven. Met muziek, een hapje en een drankje. Dit is een besloten activiteit.