Programma

Week van de Dementie Putten

21 september

2020

alzheimerfluisteren

Expositie Alzheimer Fluisteren

Alle zestien portretten van Alzheimer Fluisteren worden in etalages van winkels in het centrum van Putten tentoongesteld.

Bij De Hertogh Eten & Drinken opent wethouder Koops in aanwezigheid van genodigde sponsoren en gasten de tentoonstelling. Daarna volgt een wandeling langs de portretten.

Tijdens de hele Week van de Dementie zijn de portretten te bekijken. De routekaart is gratis verkrijgbaar bij De Hertogh Eten & Drinken; het startpunt van de route. En hier te downloaden.

21 september

2020

alzheimertrefpunt

Alzheimer Trefpunt

In Theater Stroud vindt op deze avond een speciaal Alzheimer Trefpunt plaats welke wordt geopend door burgemeester Lambooy. De gastspreker is Margreet Aalten, geriater van de geheugenpoli van St. Jansdal. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het muzikale trio Rose Spearman (zang), Marieke Booy (viool), Willem Hoving (piano). Tijdens de avond vindt ook de première plaats van de speciale promofilm ‘Dementie is dichtbij. Hoe reageer jij?’.

Een ieder is van harte welkom. De avond start om 20.00 uur. Wel graag vooraf aanmelden via info@liefdementie.nl. Toegang is gratis. De avond is ook thuis mee te beleven via livestream.

23 september

2020

media

In de media

In de Puttenaer wordt op 23 september op een bijzondere wijze aandacht aan de Week van de Dementie besteed door middel van persoonlijke interviews van mensen met dementie uit Putten.

23 september

2020

veluwe_fm

VeluweFM

Bij het radioprogramma Klein Den Haag (19.00 – 20.00 uur) sluit wethouder Koops en René van der Leest van Zorgerf Buiten-Land om geïnterviewd te worden over dementie en Dementievriendelijk Putten.

25 september

2020

zorgerf

Zorgerf Buiten-Land

Achttien leerlingen van 4TL van Chr. College Groevenbeek Putten gaan naar Zorgerf Buiten-land. Zij krijgen daar een introductie over dementie, het Zorgerf en de bewoners. Daarna zullen zij voor de bewoners een lunch verzorgen.

26 september

2020

bussen

Afsluiting

Als mooie afsluiting van de Week van de Dementie en om de door Stichting Gelukkig Ouder Worden overgenomen bussen te onthullen wordt op zaterdag 25 september een besloten bijeenkomst georganiseerd bij Zorgerf Buiten-Land. Hierbij worden een aantal vrijwilliger-chauffeurs uitgenodigd en zijn de teamleden van Dementievriendelijk Putten en het bestuur van Stichting Gelukkig Ouder Worden aanwezig.

Aansluitend zal op de website en social media een impressiefilm verschijnen met een korte uitleg wat deze bussen mogelijk gaan maken om ouderen geluksmomentjes.

gehele week

21 t/m 25 september

film

Promofilm ‘Dementie is dichtbij. Wat doe jij?’

Tijdens de hele week zal de film ‘Dementie is dichtbij. Wat doe jij?’ vertoond worden op deze website en gedeeld worden via social media. De film vertoont bekende Puttenaren van jong tot oud die vertellen over dat dementie dichtbij is en wat zij doen.

De première van de film is tijdens het Alzheimer Trefpunt en zal dan ook via de livestream te zien zijn. De exacte kanalen hiervoor volgen nog.

gehele week

21 t/m 25 september

prozapoezie

Proza & Poëzie voor basisscholen

Midden- en bovenbouw klassen kunnen tijdens de week meedoen aan het project ‘Proza & Poëzie’. Dit houdt in dat de leerlingen een gedicht of verhaal schrijven met als thema ‘Dementie is dichtbij. Wat doe jij?’

Leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7 van PCB De Wegwijzer hebben zich inmiddels aangemeld en zitten al met hun pennen in de aanslag.

gehele week

21 t/m 25 september

alzheimerfluisteren

Foto-expositie Alzheimer Fluisteren

Tijdens de hele week zijn de portretten van de expositie Alzheimer Fluisteren te bekijken in de etalages van diverse winkels.

De routekaart is gratis verkrijgbaar bij De Hertogh Eten & Drinken; het startpunt van de route. En hier te downloaden.