‘Putten wil dementievriendelijke gemeente worden’

 In Nieuws

We hebben de Week van de Dementie succesvol afgesloten met een bedrag van ruim € 10.000,- voor de verschillende vervolgprojecten en daarnaast heeft de gemeente Putten toegezegd een dementievriendelijke gemeente te willen worden. Dat kondigde wethouder Gerbert Priem afgelopen zaterdag aan bij de afsluiting van de Week van de Dementie. Samen met Alzheimer Nederland gaat de gemeente daartoe de nodige stappen zetten. ,,Als ik zie wat de Puttense samenleving heeft ondernomen in het kader van de Week van de Dementie, dan kunnen én willen wij als gemeente niet achterblijven.”

In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk meedoen in de samenleving. De gemeente maakt daarbij begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook is het de bedoeling om de kennis van dementie binnen de gemeentelijke organisatie en de Puttense gemeenschap te vergroten. Bijvoorbeeld door het aanbieden van de training ‘Omgaan met dementie’. Naast de gemeente zijn er ook bedrijven en organisaties die zich hebben aangemeld voor de training en aanmelding kan nog steeds.

De belangstelling voor alle activiteiten was groot waarbij vrolijke, sportieve, emotionele en verrassende ontmoetingen en ervaringen zich hebben voorgedaan voor zowel jong als oud.

(deel tekst: De Puttenaer, foto’s: Donkersgoed Multimedia)