Sponsorloop voor jong en oud

 In Nieuws
fb_3

Op zaterdag 21 september in het kader van de Week van de dementie in Putten een sponsorloop plaats, waarvan de opbrengst wordt besteed aan projecten die het welzijn en geluk van ouderen ten goede komen. Alle inwoners van Putten worden opgeroepen om hier aan mee te doen, met teams van vijf tot tien personen. Puttense winkels en bedrijven kunnen uiteraard ook teams afvaardigen. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om met één of meerdere teams aan de start te verschijnen.

De sponsorloop kent vier varianten:

  • Een rollatorrace rond de Oude Kerk in Putten, in estafettevorm
  • Een trailrun: hardlopen van Hoeve Ruimzicht aan de Hogesteeg
  • Een klompenpadwandeling rond Hoeve Ruimzicht
  • Een fietstocht vanaf Hoeve Ruimzicht

De bedoeling is dat teams zich laten sponsoren door vrienden, familie en bekenden. Streven is om minstens veertig teams op de been te krijgen, om samen 40.000 euro op te kunnen halen voor de projecten.

Wat zijn de projecten?

De sponsorloop is een initiatief van de Stichting Gelukkig Ouder Worden, die een breed scala aan activiteiten en projecten organiseert voor veelal kwetsbare ouderen. Zo is er het kinderkookcafé, waarbij ouderen en kinderen samen aan de slag gaan en samen kunnen bewegen. De horeca en de WCP starten een project om ouderen en kinderen samen een leuk uitje te bezorgen. En uiteraard wordt de ouderen zelf ook gevraagd waar zij behoefte aan hebben: Puttense zorginstellingen gaan hun bewoners vragen wat hun wensen zijn, waarna deze mogelijk met de opbrengst van de sponsorloop in vervulling kunnen gaan.

Week van de dementie

De sponsorloop vindt plaats zaterdag 21 september  ‘Wereld Alzheimer Dag 2019’ en is gelijk ook de afsluiter van de Week van de Dementie in Putten. Deze week staat bol van de activiteiten, met als doel meer bekendheid te geven aan dementie aan en vooral begrip te kweken. Hoe kun je de signalen van dementie herkennen en hoe ga je ermee om? De ziekte is vooralsnog niet te genezen, maar er valt een wereld te winnen als het gaat om begrip. Kortom: maak Putten dementievriendelijk.

Inschrijven voor de sponsorloop kan via de pagina Doe mee. Heeft u vragen? Stuur ons een bericht via info@liefdementie.nl.